Cafeteria
Prem’s main dining hall, offers a wide variety of nutritious and delicious meals and snacks throughout each school day.
Food Philosophy
Chef Dang has been working as the Head Chef at Prem, since the school opened in 2001. Before that, he was working in Hat Yai. He moved to Chiang Mai to open a Thai restaurant. In 2006. Chef Dang went to France to compete in a cooking competition, in which he was placed third.
Chef Dang’s philosophy and passion is to promote nutritious and healthy eating for the students at Prem. Therefore, he prefers to either bake or grill the freshest of food, which is served at the cafeteria. The cafeteria serves international food, a mix of various cuisines to suit different palettes. For example, a student can choose to have a large burrito with a generous amount of filling, or select rice or noodles from the Asian corner. Chef Dang says he does understand students also like to eat fried food and once in a while he does offer this at the cafeteria.
The kitchen keeps seasoning simple by flavouring the food with salt, pepper and Asian condiments for Asian food. The cafeteria does not use MSG, but does use aroma to flavour sauces. Furthermore, we use high quality olive oil in salad dressings and in the preparation of Western dishes, while for cooking Asian dishes we use soybean oil, and never palm oil.
Chef Dang
Head Chef at Prem
Catering and Cafeteria Info
Only Fresh Seasonal Local Produce
The cafeteria only uses fresh seasonal local produce from Mom Tri’s Farm, the Royal Project and Thanasin farm. These are delivered to the kitchen every second day, to ensure quality and freshness. While for meats, Chef Dang sources pork fresh from a company called ‘Betagro’, chicken from a farm based in Northern Thailand called ‘Saha-Farm’ and beef is sourced from a company called ‘Puepae seafood’. While Chef Dang does not cook with seafood regularly, he imports these, frozen, from ‘Puepae Seafood’. Meats and seafoods are delivered to the cafeteria on a daily basis.
High Quality Food Suppliers
The essential ingredients for baking are sourced from a food importer called ‘Schmidts’, which has a branch in Mae Rim. Schmidt provides a variety of ready mixed flour, with gluten free options, for a variety of bread and muffins. In addition, certain types of bread are also purchased from ‘Rimping supermarket’. Spices are purchased from a supplier called ‘Boonjaroen’ based in Chiang Mai. Dairy, sausages, and ham are sourced from a supplier called ‘Sea international’.
Focus on Hygiene and Quality
With Chef Dang’s leadership, the staff is strongly focused on hygiene and quality within the cafeteria. Every year the staff attends conferences in Phuket about the latest in food hygiene. In addition, companies, such as leading hotels in Thailand, are invited to Prem to further train the staff in food hygiene and quality control. The Steward receives specialised training in catering every year, to keep up to date with the latest in food preparation and hygiene.
Example weekly menus
Student Menu
- Monday Lunch
Junior
-Salmon fish with lemon sauce ปลาแซลม่อน ซ้อสมะนาว
-Pork stewed หมูตุ๋น
-Carrot soup แครอท ซุป
-Steamed rice ข้าวสวย
-Saute’ green vegetables ผักเขียวผัดเนย
-Mixed salad สลัดรวม
-Bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Cafeteria
-Assorted salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Rice noodle soup with pork stewed กตหมู ตุ๋น
Asian, Europe
-Olds styles beef stewed สตูร์ เนื้อวัว
-Spaghetti with garlic, bacon and black pepper
สปาร์เก็ตตี้ ผัด กระเทียม เบค่อน พริกไทดำ
-Pan-roasted pork loin with Prik-Khing
หมูสันนอกอบ ซ้อส เครื่องแกง(พริกขิง)
-Country fried potatoes มันฝรั่งทอด ติดเปลือก
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Fried tofu in mixed curry paste เต้าหู้ ผัดพริก ขิง
-Saute’ mixed green vegetable ผัดผักเขียว รวม
-Eggplant with tomatoes sauce มะเขือย่างซ้อสมะเขือเทศ
-Saute’ mushroom with protean เห็ดผัด หมูเจ
-Brown rice ข้าวซ้อมมือ
Dessert
-Assorted fresh fruit ผลไม้รวม
-Young coconut cake เค้กมะพร้าว อ่อน
Dinner
-Assorted salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Suki-Yaki pork สุกี้ยากี้หมู
Hot-dish
-Chicken in red sauce ไก่น้ำแดง
-Fish finger with tartar sauce ปลาทอดแบบ ฝรั่ง ซ้อสทารท่า
-Thai Omelet with prawns ไข่เจียวกุ้ง
-Saute’ potatoes มันฝรั่ง โซเต้
-Saute’ green vegetables ผัดผักเขียว
-Steamed rice ข้าวสวย
Dessert
-Fresh fruit ผลไม้รวม
-Mini lemon tart ทาร์มะนาว
2 Tuesday
Lunch
Junior
-Roasted chicken ไก่อบ
-Fillet of fish with mushrooms sauce
เนื้อปลา ซ้อสเห็ด
-Egg noodle soup with minced pork บะหมี่น้ำหมูสับ
-Saute’ green pea with butter ถั่วลันเตาผัดเนย
-Steamed rice ข้าวสวย
-Mixed salad สลัดรวม
-Bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Cafeteria
-Egg noodle soup with red pork บะหมี่น้ำหมูแดง
Asian,Europe
-Fish with chilli and basil เนื้อปลาซ้อสโหระพา
-Chicken with ginger ไก่ผัดขิงแบบแห้ง
-Pan-roasted pork loin with coriander sauce
หมูสันนอก อบ ซ้อส ผักชี เกรวี่
-Stir-fried white lettuce with ham ผักกาด ขาวผัดแฮม
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Stir-fried tofu with ginger เต้าหู้ ผัดขิง
-Pasta with mushrooms พาสต้า ผัด เห็ด
-Roasted pumpkin ฟักทองอบ
-Saute’ cabbage with glass noodle คั่วกล่ำวุ้นเส้น
-Brown rice ข้าวกล้อ
Dessert
-Assorted fresh fruit ผลไม้รวม
-Pumpkin in syrup and coconut milk ฟักทอง เชื่อมกะทิสด
Dinner
-Salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Noodles soup with minced pork
ก๋วยเตี๋ยวน้ำ หมูสับ
Hot-dish
-Spicy soup with prawns ต้มยำกุ้ง
-Fried marinated chicken ไก่ ทอด
-Pork chop with brown onion sauce พอคช้อป เกรวี่
-Fried country potatoes มันฝรั่ง ทอด ติดเปลือก
-Steamed rice ข้าวสวย
Dessert
-Baked taro pudding ขนม หม้อแกง เผือก
-Fresh fruit ผลไม้รวม
3 Wednesday
Lunch
Junior
-Potatoes soup ซุปมันฝรั่ง
-Fish finger ปลาชุบเกล็ดขนมปังทอด
-Roasted pork หมูอบ
-Saute’ green pea ผัดถั่วหวาน
-Steamed rice ข้าวสวย
-Mixed salad สลัดรวม
-bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Cafeteria
-Assorted salad bar สลัดบาร์
-Bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Yen Ta-Four noodles soup ก๋วยเตี๋ยว เย็นตาโฟร์
Asian, Europe
-Pork leg stewed ขาหมูตุ๋น
-Fillet of fish with shellfish sauce เนื้อปลา ซ้อสเชลฟิช
-Pan-roasted chicken with thymes sauce
ไก่อบ ซ้อส ไทม์เกรวี่
-Saute’ green Kanana ผัดยอด คน้า
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Potatoes curry แกงมันฝรั่ง
-Tofu in garlic and pepper sauce เต้าหู้ ซ้อสกระเทีย พริกไท
-Saute’ green vegetables with protean ผัดผักแบบเจ
-Saute’mushroom with red bean เห็ดผัดถั่วแดง
-Brown rice ข้าวกล้อง
Dessert
-Banana fritter กล้วยทอด
-Assorted fresh fruit ผลไม้รวม
Dinner
-Assorted salad bar สลัดผักต่างๆ
-Mixed bread roll ขนมปังต่างๆ
-Brown noodles soup with pork balls เส้นมาม่า ลูกชิ้นหมู
Hot-dish
-Pork spare rib BBQ sauce ซี่โครงหมู บาร์บีคิว
-Prawns cake ทอดมันกุ้ง
-Chicken with garlic and pepper ไก่กระเทียม พริกไท
-Thai omelet with mixed vegetable ไข่เจียวผักรวม
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-VG spring roll ปอเปี๊ยะผัก
-Pasta with mushroom,chilli พาสต้าผัดเห็ด,พริกแห้ง
-Tofu stewed สตูร์เต้าหู้
-Saute’ green vegetables ผัดผักเขียว
Dessert
-Chocolate mousse cake เค้ก ช้อคโคแลต มู้ส
-fresh fruits ผลไม้รวม
4 Thursday
Lunch
Junior
-Green pea soup ซุปถั่วลันเตา
-Salmon fish with garlic ปลาแซลม่อนเกระเทียม
-Steamed chicken with soya ไก่นึ่งซิอิ๊ว
-Saute’ asparagus หน่อไม้ฝรั่งผัดเนย
-Steamed rice ข้าวสวย
-Mixed salad สลัดผักรวม
-Bread rolls ขนมปังรวม
Cafeteria
-Assorted salad bar สลัดบาร์
-Fish Mow soup with rice vemezeli กะเพาะปลาเส้นหมี่
Thai
-Pork Hun-Lay curry แกงฮังเลหมู
-Fried chicken (ข้าวเหนียว) ปีกไก่บนทอด
-Fillet of fish with caper เนื้อปลา ซ้อสเคเปอร์
-Saute’ mixed vegetable ผัดผักรวม
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Vegetables green curry แกง เขียวหวานผัก
-Baked potatoes with garlic and paprika
มันอบปารปีก้า
-Saute’green pea with protean ถั่วผัดโปรตีนเจ
-Tofu with sweet chilli เต้าหู้สามรส
-Brown rice ข้าวกล้อง
Dessert
-Vanilla eclair วนิลาเอแคร์
-Fresh fruit s ผลไม้รวม
Dinner
-Salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread ขนมปังรวม
-Egg noodle soup with pork บะหมี่น้ำหมู
Hot-dish
-German pork leg ขาหมูเยอรมัน
-Mashed potatoes มันบด
-Stir-fried chicken with spicy herbs ไก่ผัดฉ่า
-Fish massman curry แกงมัสมั่นปลา
-Saute’ green vegetables ผัดผักเขียว
Vegetarian
-Stir-fried vegetarian Thai noodles ก๋วยเตี๋ยว ผัดไทยเจ
-Potatoes with sweet chilli sauce มันทอดราดพริก
-Saute’ snow pea with protean ถั่วลันเตา ผัดโปรตีน
-Tofu with ginger sauce เต้าหู้ซ้อสขิง
Dessert
-Mixe berry cheese cake เบอร์รี่รวม ชีสเค้ก
-Fresh fruits ผลไม้รวม
5 Friday
Lunch
Junior
-Kaow-Soy with chicken ข้าว ซอยไก่
-Pan-roasted pork loin with gravy หมูอบ ซ้อสเกรวี่
-Fish fillet with onion butter sauce เนื้อปลา ซ้อสหอมใหญ่
-Saute’ broccoli,cauliflower ผัดบร้อโครี่,ดอกกล่ำ
-Steamed rice ข้าวสวย
-Mixed salad สลัดรวม
-Bread rolls ขนมปังต่างๆ
-Fresh fruit ผลไม้รวม
-Friday ice cream ไอสครีม ปนะจำวัน
Cafeteria
-Assorted salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Bread rolls ขนมปังรวม
-Kaow –Soi chicken ข้าวซอยไก่
Asian, Europe
-Grilled marinated pork หมูปิ้ง ข้าวเหนียว
-Roasted chicken with rosemary ไก่อบ โรสแมรี่
-Fillet of fish with mushrooms cream sauce
เนื้อปลา ซ้อส ครีมเห็ด
-Saute’ mixed country vegetables มันฝรั่ง ผัดผักรวม
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Tofu Hung-lay curry แกงฮังเลเต้าหู้
-Protean with hot basil โปรตีนผัดกระเพรา
-Saute’ red bean with corn ผัดถั่วแดง ข้าวโพดหวาน
-Pasta with garlic thyme พาสต้า กระเทียม ไทม์
-Brown rice ข้าวกล้อง
Dessert
-Assorted ice cream ไอสครีม
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Dinner
-Mixed salad สลัดรวม
-Bread rolls ขนมปังต่างๆ
Hot-dish
-Spicy flat noodle with prawns,hot basil กต.ขี้เมากุ้ง
-Grilled pork chop พ้อคช้อปย่าง
-Fish with sweet and sour chilli ปลาราดพริก
-Country potatoes มันทอดติดเปลือก
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Tofu with dry chilli and garlic เต้าหู้ ซ้อสกระเทียม พริกแห้ง
-Kiew wan protean แกงเขียวหวานเจ
-Vegetable tempura ผักทอด
-Saute’ mixed bean ผัดถั่วรวม
Dessert
-Chocolate cake เค้กช้อคโคแลต
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Saturday
Lunch
-Assorted salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread ขนมปังรวม
-Sandwich bar แซนวิชบาร์ ( Ham,cheese)
Ala cart menu
-Stir-fried Thai noodle with prawns ผัดไทยกุ้งสด
-Minced pork with hot basil หมูสับผัดกระเพรา
-Chicken with garlic and pepper ไก่ผัดกระเทียมพริกไท
-Fried egg or Thai omelet ไข่ดาว หรือ ไข่เจียว
Dessert
-Crushed ice with topping น้ำแข็งใสทรงเครื่อง
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Dinner
-Salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread ขนมปังรวม
Hot-dish
-Breast of duck with apple sauce อกเป็ดแอปเปิ้ล
-Crispy fish with red curry paste ปลากรอบผัดครื่องแกง
-Pork with garlic and pepper หมูกระเทียมพริกไท
-Saute mixed green vegetable ผัดผักรวมเขียว
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Crispy tofu with sweet chilli เต้าหู้ราดพริก
-Red curry with mixed protean แกงเผ็ดโปรตีนรวม
-Pasta with tomatoes sauce พาสต้าซ้อสมะเขือเทศ
-Saute’ green vegetables ผัดผักเขียว
Dessert
-Blue berry jam-roll แยมโรว์บลูเบอร์รี่
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Sunday
Lunch
-Assorted salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread ขนมปังรวม
-Sandwich bar แซนวิชบาร์ (Chicken,cheese)
A la cart menu
-Stir –fried prawns in red curry paste กุ้งผัดเครื่องแกง
-Pork in garlic and pepper หมูกระเทียมหริกไทย
-Stir-fried flat noodle with chicken กต. คั่วไก่
-Fried egg ไข่ดาว
Dessert
-Ice cream cone ไอสครีมโคน
-Fresh fruit ผลไม้รวม
Dinner
-Salad bar สลัดรวมต่างๆ
-Mixed bread ขนมปังต่าง
Hot-dish
-Roasted chicken with rosemary ไก่อบโรสแมรี่
-Green curry with pork เขียวหวานหมู
-Fillet of fish with Tom_yum sauce เนื้อปลาต้มยำซ้อส
-Saute’ mixed vegetable ผัดผักรวม
-Steamed rice ข้าวสวย
Vegetarian
-Roasted potatoes with rosemary มันอบโรสแมรี่
-Mushrooms tempura เห็ดทอดเท็มปูระ
-Tofu with ginger เต้าหู้ผัดขิง
-Saute’ mixed vegetable ผัดผักรวม
-Brown rice ข้าวกล้อง
Dessert
-Fresh fruit crepe เครปวานิลา ผลไม้รวม
-Fresh fruits ผลไม้รวม
Menu Rotation
The menu rotates regularly and is updated for variety. Students, teachers and staff eat together in the dining hall. Prem’s staff work to ensure students eat a healthy diet. Early Years and Grade 1 eat in the Junior School ‘family style’ with their teachers.
Healthy Eating
All meals and snacks are prepared freshly each day in accordance with our healthy eating policy. The menu provides select Thai and Western dishes with vegetarian options. The Junior School menu is developed in collaboration with Early Years teachers.
Seasonal Local Produce
Our chefs only use fresh seasonal local produce from Mom Tri’s Farm, the Royal Project and Thanasin farm for cooking in the cafeteria. These are delivered to the kitchen every second day, to ensure quality and freshness.